Кавове зерно - унікальний продукт

Кавове зерно - унікальний продукт, що містить сотні хімічних сполук. Цей продукт настільки складний і неповторний, що навіть при наявності потужного хімічного лабораторного обладнання нікому ще не вдалося впевнено наблизитися до створення штучної кави. В чому ж складність, чому кава настільки унікальна?

Хімічний склад кави

Хімічний склад кави включає такі групи речовин як: волокна, вуглеводи, білки, алкалоїди (кофеїн і танін), кислоти, ліпіди, мінерали, вітаміни та зола. Більш ніж 50% речовин, що входять до складу зерна, - вуглеводи. Вони формують так зване тіло напою. Органічні кислоти створюють унікальні смакові сполуки напою. Кофеїн дає відчуття бадьорості, але й додає гіркоти у смак. Ліпіди - ефірні масла відповідають за тактильність і в’язкість напою. Під час обсмажування зеленого зерна всі ці речовини вступають у різні реакції, що утворюють ароматичні сполуки, які згодом і формують аромат напою.

Склад кавових напоїв

Склад кавових напоїв (капучино, лате, раф кава) - більш складний, адже чистий кавовий концентрат змішаний з молочним продуктом. У такому напої висока концентрація жиру і вуглеводів, оскільки молоко містить багато природного цукру - лактози та насичених жирів. При додаванні сахарози (звичайного цукру) калорійність таких напоїв стає ще вищою. Тому не рекомендується зловживати такими напоями, для збереження здоров'я травлення. Для порівняння: у чашці фільтр кави (250мл) близько 2 ккал, у чашці капучино без цукру такого ж об’єму 74 ккал.

Склад розчинної кави

Склад розчинної кави дійсно сильно відрізняється від свіжообсмаженої. Зазвичай у такому продукті зберігається велика кількість алкалоїдів - кофеїну і таніну, продуктів карамелізації цукрів і певна кількість кислот. Часто в розчинну додають хімічні стабілізатори, ароматизатори, барвники і загусники. У дешевій розчинній сировині знаходять значну кількість цикорію.

Переваги натуральної кави

Однією з переваг натуральної кави перед розчинною є наявність у складі вітамінів групи А, В, Е та мінералів - калію і магнію.

Вплив на здоров'я

Натуральні кавові зерна позитивно впливають на обмін речовин, є чудовим антиоксидантом і виступають як легкий психостимулятор.

Індійська кава

До речі, кава з Індії - одна з лідерів у світі за екологічністю виробництва та натуральністю складу. Це пов'язано з тим, що в країні до кавового вирощування підходять з великою уважністю, а багатовікові традиції вирощування та збору передаються фермерами з покоління в покоління. Індійська кава та інші унікальні сорти купити свіжообсмажену каву в зернах з усього світу чекають на вас у нашому інтернет-магазині buno.com.ua. Тут ви можете замовити якісну зернову свіжообсмажену каву онлайн оптом та вроздріб. Буно гарантує якість та натуральність всіх позицій, представлених у асортименті магазину. Обирайте якісну каву, адже тепер вона доступна кожному.