Кава раф - один з найпопулярніших десертних напоїв
Ніжний, вершковий солодкуватий раф з'явився в кавовій карті не так давно, але вже встиг завоювати тисячі сердець.
Історія напою
Історія, пов'язана з появою напою, дуже душевна і правдоподібна. Уявіть собі: Москва, тиха кав'ярня «Coffee Bean», до стійки підходить молодий іноземець, постійний гість, якому набридли класичні капучино і латте, і просить бариста здивувати його чимось. Винахідливі кавовари здогадались змішати еспресо з вершками і ванільним цукром та збити цю суміш у ніжну пінку. Так і з’явилася кава раф. Іноземця звали Рафаель, а інші гості кав’ярні так полюбили незвичайний напій, що почали замовляти каву як у Рафе.
Склад і модифікації
Склад кави раф з тих пір мало змінився. У деяких закладах вершки можуть розбавляти молоком, додавати сироп замість цукру, експериментувати з різними добавками. Наприклад, однією з найпопулярніших модифікацій є лавандовий раф, який також з'явився в Росії. Його придумала дівчина на ім'я Анна Серова і навіть перемогла завдяки йому чемпіонат бариста.
Як приготувати каву раф вдома
Ми впевнені, що у вас, без сумніву, виникло питання, як зробити каву раф вдома. Зараз розповімо.
Інгредієнти
Перш за все, вам знадобляться гарні зерна. Їх можна купити у нас в магазині buno.com.ua. До речі, для раф добре підійде свіжообсмажена кава без кофеїну, оскільки вона має низьку кислотність і добре поєднується з молоком і ваніллю.
Рецепт кави раф
- 30 мл еспресо
- 120 мл вершків 10%
- 1 пакетик ванільного цукру
Вам слід зварити міцний кавовий концентрат в турці чи гейзерній кавоварці, або ж еспресо в домашній кавоварці. Далі підігрійте 10% вершки в мікрохвильовці та розчиніть у них пакетик ванільного цукру. Змішайте вершки з цукром та еспресо і збийте електричним вінчиком, або домашнім капучинатором. До речі, якщо у вас є френч-прес, можете збити напій в ньому, це, чи не найкращий метод для домашнього збивання.
Особливості та поради
Кава раф - це не той напій, який будете пити кожен день по кілька чашок. По правді кажучи, це не найбільш корисний склад, у ньому багато жиру та цукру, що не дуже позитивно впливає на травлення. Багато бариста не люблять цей напій, адже в ньому втрачається весь потенціал смаку еспресо. Але ми все ж вважаємо, що раф - це своєрідний кавовий десерт. Його добре пити, коли хочеться похвалити себе за якісь маленькі досягнення, або на приємному побаченні, або ж коли немає часу перекусити, а швидкі калорії для мозку дуже потрібні.
У будь-якому випадку, спробувати варто, і якщо ви ще цього не зробили - прямо зараз приготуйте каву раф, рецепт вище.
Де купити каву
А якщо ви шукаєте, де купити різноманітні сорти кави оптом і в роздріб - радимо завітати в наш інтернет-магазин, там на вас чекають понад 20 різноманітних сортів арабіки, робусти та авторських сумішей від Буно.