№36

Еспресо Бленд

Espresso Blend

Насичений смак горіхів, шоколаду, какао. Низька кислотність, міцна гірчинка, тривалий карамельний післясмак.

ХАРАКТЕРИСТИКИ.

Висота вирощування -
Рівень обсмаження середня
Спосіб обробки Натуральний
Тіло Середнє
Смакові ноти Горіх, шоколад, какао
Рейтинг SCA 0

Еспресо - це основа всіх кавових напоїв. Дивно що сам по собі еспресо досить молодий напій. Технологія приготування дрібно змеленого зерна під тиском з'явилася на початку 19 століття. Для порівняння - в турці варили ще на початку нашої ери. Кава Еспресо з'явилася в Італії, і сама її назва означає "швидкий", адже напій готується в середньому за 30 секунд, і має об'єм не більше 30 мілілітрів. Дрібні частинки при взаємодії з гарячою водою і тиском максимально швидко екстрагуються. Завдяки цьому на виході виходить насичений підбадьорливий напій маленького об'єму з яскраво вираженим смаком.

Існують також своєрідні модифікації напою - доппіо (подвійний еспресо), лунго і ристрето. Лунго - напій із підвищеним вмістом кофеїну і гірким смаком. На відміну від еспресо готується близько 50 секунд - 1 хвилини. Рістретто - іноді називають кавою бленд без кофеїну. Такий напій готується близько 15 секунд, за цей час кофеїн не встигає екстрагуватися.

Для приготування знадобиться свіжообсмажене зерно терміном близько двох тижнів після обсмажування. За цей час зерно дегазується, що дасть вам більш стабільну екстракцію.

Кава капучино, лате й еспресо - найпопулярніші напої в будь-якій кав'ярні. Лате більш молочний, і кавовий смак у ньому злегка втрачається. Капучино більш насичений - це пропорція, за якої еспресо і молоко ідеально поєднуються один з одним.

Кава мелена для еспресо схожа на дрібний пил, але не така дрібна як для турки. Для того щоб вода змогла пройти крізь кавову таблетку, між частинками має бути достатня кількість простору.

Каву в зернах купити можна в нашому інтернет-магазині buno.com.ua.

Каталог містить безліч сортів на будь-який смак.

Еспресо-бленд - наша оригінальна суміш арабіки та робусти спеціально для приготування еспресо та напоїв на його основі. Цей бленд кави має максимальний баланс гіркоти кислотності та солодкості. У смаку чашки можна буде відчути темний шоколад, горіхи в карамелі, легку гіркоту тютюну для люльки. З молоком - розкриється смаком вершкової карамелі, брауні, і легким відтінком спецій.

4 з 5 балів Засновано на 1 відгуках

МОЖЛИВО ВАС ТАКОЖ ЗАЦІКАВИТЬ.

НАС ЧАСТО ЗАПИТУЮТЬ.