№50

Колумбія Декаф

DECAF Sugarcane Planadas Tolimа

У смаку коріандр, тростинний цукор, слива. Збалансована, легкий післясмак.

Оптова ціна від 2-х кг:

819₴ / 1кг

ХАРАКТЕРИСТИКИ.

Висота вирощування 1100-1500 м. н. м.
Рівень обсмаження середня
Спосіб обробки Натуральний
Тіло Збалансоване
Смакові ноти Коріандр, тростинний цукор, слива.
Рейтинг SCA 83

Безкофеінова кава справжній порятунок для тих, хто не може пити звичайну каву з певних індивідуальних причин. Сучасні технології декофеінізації настільки просунулися, що безкофеінова кава ні в чому не програє в смаку перед звичайним.

Колумбія Декаф - прекрасна кава з нотами карамелі, сливи, коріандру і легким післясмаком. Кофеїн витягнули із зерна шляхом закачування вуглекислого газу і витіснення його під високим тиском. Таким чином кофеїн екстрагується із зерна, а смакові характеристики залишаються незмінними. Цю каву можна заварити будь-яким методом - эспрессо або фільтр. Добре розкриються карамелеві ноти при заварюванні в джезві або гейзерній кавоварці. Використайте температуру близько 95 градусів, для того, щоб розкрити фруктову частину цієї кави. Мелену і зернову каву слід зберігати в щільно закритій упаковці в темному місці без доступу сонячних променів.

Колумбія один з лідерів у світі по виробництву арабіки. Ця країна прекрасно підходить для вирощування високоякісного зерна. Близькість до екватора, вологий клімат і добре мінералізований грунт - запорука доброго урожаю. Кава в Колумбії росте високо в горах, на рівні більше 2000 метрів над рівнем моря. У таких умовах із-за сильних перепадів температур і низького тиску ягоди зріють довше, завдяки чому в них накопичується більше фруктових кислот і натуральних цукрів.

Із-за близькості до екватора урожай тут збирають двічі в рік, завдяки чому фермерам вдається заробити більше грошей за рахунок об'єму. У Колумбії виробництво кави знаходиться на вищому рівні. Ферми зазвичай невеликі - до 3 гектарів, але більшість з них оснащені просунутими станціями обробки і сушки. Кава збирається вручну. Для того, щоб зібрати пишний урожай, потрібно дуже багато робітників.

 

До недавнього часу виробництво зернової кави обробленої натуральним методом обробки було заборонено. Із-за високої вологості і дощів під час натуральної сушки зростав би ризик закисання або заплесневения урожаю. Останнім часом цю заборону зняли, і світ побачив багато різноманітних унікальних лотів натуральної колумбійської кави. На колумбійських плантаціях працює величезна кількість іммігрантів з сусідніх Гватемали і Нікарагуа. У Колумбії добре прижилася культура експериментальних ферментацій кави. Зазвичай очищені зерна закривають у бочках з-під алкоголю, або ферментують разом з каскарой(кавовою ягодою), іноді додають спеціальні ферментативні культури бактерій. Така кава за смаком дуже незвичайна, в нім є присутніми алкогольні ноти і смаки тропічних фруктів.

Колумбія - країна, що розвивається. Основна проблема - часті громадянські війни і озброєні конфлікти, а також виробництво кокаїну. До 2016 року багато фермерів покидали свої плантації і бігли в міста, а землі де була висаджена кава використали злочинці для вирощування кокаїну. Ця ситуація деякий час сильно впливала на виробництво кавового зерна, але навіть незважаючи на цей факт Колумбія довгі роки тримає світове лідерство у виробництві високоякісної арабіки.

 

4.5 з 5 балів Засновано на 2 відгуках

МОЖЛИВО ВАС ТАКОЖ ЗАЦІКАВИТЬ.

НАС ЧАСТО ЗАПИТУЮТЬ.