Кількість
|
Вартість
|
||
|
Арабіка Бразилія Моджиана
Арабіка Бразилія Моджиана насичена, солодка і дуже стабільна смачна кава. Кращим методом для приготування цього сорту вважається еспрессо. Саме у еспрессо можна відчути його сиропне, в'язке тіло і високу солодкість. Відмінно проявить себе ця кава в турці або гейзерній кавоварці. Воду для приготування слід використовувати не дуже гарячу - до 94 градусів, щоб уникнути появи в смаку негативних гірких смаків. Бразилія Моджиана прекрасно поєднується з молоком або вершками. Якщо ви не хочете зраджувати традиційному класичному смаку арабіки - Бразилія Моджиана ваш ідеальний кандидат.
Дуже ніжна кава з відтінками шоколаду і меду. Висока солодкість, невимушена кислинка з тривалим і насиченим післясмаком.
Регіон Моджиана
Моджиана - один з трьох основних регіонів Бразилії, що виробляють каву, разом з Суль-де-Минас і Серрадо. Він знаходиться на кордоні штатів Сан-Паулу і Мінас-Жерайс.
По суті, ця кава є хорошою і якіснішою заміною кави Сантос. У останньому адже ніяк не відстежити ні якість, ні різновиди зерна. Моджиана однорідніша і стабільніша. З року в рік ця кава залишається такою ж без змін, як і кілька років тому. Це є добрим показником в кавовій індустрії.
Виробництво кави в Бразилії
Бразилія - перша у світі країна по виробництву кави. Близько 70% усієї кави у світі вирощується і збирається саме там. Бразильський клімат і рельєф не ідеальні для вирощування кави, але цей факт ніяк не заважає їй займати лідируюче місце у світі. Практично усе зерно вирощується на висоті до 1000 м над рівнем моря. Клімат в країні досить жаркий, і нічних перепадів температур тут не спостерігається. У таких умовах ягоди дозрівають досить швидко. Бразильська кава в зернах не відрізняється яскравою кислотністю, і в ній навряд чи можна знайти відтінки тропічних фруктів. Але ось в щільності і солодкості бразильської арабіки немає конкурентів. Урожай в країні збирають не вручну, а спеціальними машинами, що частково здешевлює вартість кінцевого продукту - зерна. Звичайно, людське око краще визначає різницю між зеленою, стиглою і гнилою ягодою. Але завдяки високотехнологічним системам сортування ягід, усі огріхи допущені при складанні відразу ж усуваються.