Количество
|
Стоимость
|
||
|
Безкофеиновый кофе
Безкофеиновый кофе настоящее спасение для тех, кто не может пить обычный кофе по определённым индивидуальным причинам. Современные технологии декофеинизации настолько продвинулись, что безкофеиновый кофе ни в чём не уступает по вкусу обычному.
Колумбия Декаф
Колумбия Декаф — великолепный кофе с нотами карамели, сливы, кориандра и лёгким послевкусием. Кофеин извлекается из зерна посредством закачивания углекислого газа и вытеснения его под высоким давлением. Таким образом кофеин экстрагируется из зерна, а вкусовые характеристики остаются неизменными. Этот кофе можно заваривать любым методом — эспрессо или фильтр. Хорошо раскрываются карамельные ноты при заваривании в турке или гейзерной кофеварке. Используйте температуру около 95 градусов, чтобы раскрыть фруктовую составляющую этого кофе. Молотый и зерновой кофе следует хранить в плотно закрытой упаковке в тёмном месте без доступа солнечных лучей.
Особенности выращивания кофе в Колумбии
Колумбія — один із лідерів у світі по виробництву арабиків. Ця країна відмінно підходить для вирощування високоякісних зерен. Близость до екватора, вологий клімат і добре мінералізована грунт — залог хорошого урожаю. Кава в Колумбії росте високо в горах, на висоті понад 2000 метрів над рівнем моря. У таких умовах із-за сильних перепадів температури і низького тиску ягоди збільшують більше, завдяки чому в них накопичується більше фруктових кислот і натуральних сахарів.
Виробництво кави в Колумбії
Із-за близькості до екватора урожай тут збирають два рази в рік, завдяки чому фермерам удаётся заробити більше грошей за счёт об'єму. У Колумбії виробництво кави знаходиться на вищому рівні. Ферми зазвичай невеликі — до 3 гектарів, але більшість із них оснащені передовими станціями обробки та сушки. Кофе збирається самостійно. Для того щоб зібрати обильный урожай, потрібно дуже багато працівників.
Новая ера колумбийского кофе
До недавнього часу виробництво зернової кави, обробленої натуральним методом, було заборонено. Із-за високої вологості та дощів під час натуральної сушки збільшився ризик закисання або заплесненія урожаю. В останній час цей запрет сняли, і світ побачив безліч різноманітних унікальних лотів натурального колумбійського кави. На колумбійських плантаціях працює величезна кількість іммігрантів із сусідніх Гватемали та Нікарагуа. У Колумбії добре прижилася культура експериментальних ферментацій кави. Зазвичай очищені зерна закривають в бочках із-під алкоголю або ферментують разом з каскадом (кофейної ягодою), іноді додають спеціальні ферментативні культурні бактерії. Такий кофе на смак дуже незвичайний, в ньому присутні алкогольні ноти і смаки тропічних фруктів.
Соціально-економічна ситуація в Колумбії
Колумбія — країна, що розвивається. Основная проблема — частые гражданские войны и вооружённые конфликты, а также производство кокаина. До 2016 року багато фермерів залишили свої плантації і уезжали в міста, а на землю, де була висажена кава, використовували преступники для вирощування кокаїну. Ця ситуація в інший час сильно вплинула на виробництво кавових зерен, але навіть незважаючи на цей факт, Колумбія довгі роки підтримує світове лідерство у виробництві високоякісної арабики.